Beste kredietopbouw-apps

Beste kredietopbouw-apps

Een goede credit score is essentieel in de huidige wereld. Het ontgrendelt betere rentepercentages op leningen, soepelere huuraanvragen en zelfs betere verzekeringsdeals. Maar hoe bouw je een sterke credit score vanaf nul op, of verbeter je een bestaande die betere tijden heeft gezien?

Dit is waar credit building apps om de hoek komen kijken. Deze handige tools bieden een verscheidenheid aan functies om je te helpen een positieve kredietgeschiedenis op te bouwen en je score te zien stijgen. Maar met zoveel opties op de markt kan het kiezen van de juiste app overweldigend zijn.

Dit artikel zal enkele van de beste credit-building apps in 2024 onderzoeken, samen met wat je moet overwegen bij het maken van je keuze.

Wat zijn de beste Credit Building Apps?

Kredietbureaus volgen je financieel gedrag via kredietrapporten. Deze rapporten geven een overzicht van je leengeschiedenis, inclusief leningen, creditcardgebruik en tijdige betalingen. Credit-building apps maken gebruik van verschillende strategieën om je kredietrapport en score positief te beïnvloeden.

Hier zijn enkele veelvoorkomende functies die door deze apps worden aangeboden:

  • Credit Builder Loans: Dit zijn kleine leningen die je in de loop van de tijd terugbetaalt. Tijdige betalingen worden gemeld aan kredietbureaus, wat je kredietgeschiedenis een boost geeft.
  • Rent Reporting: Sommige apps stellen je in staat om je tijdige huurbetalingen te melden aan kredietbureaus, een factor die traditioneel niet wordt overwogen in credit scores, maar aan populariteit wint.
  • Secured Credit Cards: Deze kaarten vereisen een waarborgsom die als je kredietlimiet fungeert. Verantwoord gebruik en tijdige betalingen worden gemeld aan bureaus.
Beste kredietopbouw-apps

Beste Credit Building Apps in 2024

Hier zijn enkele van de leidende credit-building apps om te overwegen:

  • Self: Deze app biedt credit builder leningen met flexibele voorwaarden. Je kunt een aanbetalingsbedrag kiezen dat je kredietlimiet wordt. Self rapporteert aan alle drie de grote kredietbureaus (Equifax, Experian en TransUnion). Er is een gratis laag voor huurrapportage en een betaalde laag voor credit builder leningen.
  • MoneyLion: Deze app biedt een Credit Builder Plus-lening die geen harde kredietcontrole vereist. Je krijgt een deel van het geld vooraf, terwijl de rest wordt beveiligd in een reserve-account dat wordt ontgrendeld na voltooiing van de lening. MoneyLion rapporteert aan alle drie de bureaus, maar heeft een maandelijks lidmaatschapsgeld van $19,99.
  • StellarFi: Deze app richt zich op het krijgen van krediet voor je bestaande rekeningen. Door je bankrekeningen en rekeningen te verbinden, kan StellarFi terugkerende betalingen identificeren en deze rapporteren aan TransUnion. Er is een gratis laag met basisfuncties en een betaalde laag met extra rapportage en identiteitsdiefstalbescherming.
  • Grow Credit: Deze app helpt bij het opbouwen van krediet via je bestaande maandelijkse abonnementen. Grow Credit onderhandelt met je serviceproviders om je tijdige abonnementsbetalingen te laten rapporteren aan kredietbureaus. Deze app heeft een gratis proefperiode en vereist vervolgens een maandelijks abonnementsgeld.

Het kiezen van de juiste app voor jou

Met zoveel opties, hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van een credit building app:

  • Budget: Overweeg eventuele maandelijkse kosten die aan de app zijn verbonden en weeg deze af tegen de potentiële voordelen.
  • Credit Score: Als je geen kredietgeschiedenis hebt, richt je op apps die functies zoals huurrapportage aanbieden of geen harde kredietcontrole vereisen.
  • Functies: Denk na over welke functies voor jou het belangrijkst zijn, zoals credit builder leningen, secured credit cards of het rapporteren van bestaande betalingsverplichtingen.
  • Kredietbureaus waarnaar gerapporteerd wordt: Zorg ervoor dat de app je activiteit rapporteert aan alle drie de grote kredietbureaus voor maximale impact.

Extra tips voor het opbouwen van krediet

  • Word een geautoriseerde gebruiker: Als je een vriend of familielid hebt met een goede credit score, vraag hen om je toe te voegen als geautoriseerde gebruiker op hun credit card. Hun positieve betalingsgeschiedenis kan je score verbeteren.
  • Krijg een secured credit card: Als je goedgekeurd bent, kan het verantwoord gebruik van een secured credit card je score aanzienlijk verhogen.
  • Monitor je kredietrapport regelmatig: Je kunt jaarlijks gratis kredietrapporten van elk bureau verkrijgen. Controleer op fouten en betwist deze indien nodig.

Het opbouwen van een sterke credit score kost tijd en moeite. Credit-building apps kunnen een waardevol hulpmiddel zijn in deze reis, maar vergeet niet dat verantwoord financieel beheer belangrijk is.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.